zaterdag 10 februari 2024

Pennen neer! Boeken toe.

De rode pennen zijn opgeborgen, de rode stoelen staan weer in de kelder … tijd om nog een laatste keer over het scoreblad te gaan.

Een eerste vaststelling: ‘U deed het allemaal fantastisch goed!’ Zo scoorden de 44 teams gemiddeld 83,5% en zat iedereen boven de 65%.

Om even aan te geven hoe goed er werd gescoord:

  • De Dikke Boerin behaalde van op de 37e plaats als eerste ‘grote onderscheiding’.
  • Op plaats 20 verdiende 6 Zakken Potgrond de eerste ‘grootste onderscheiding.
  • De volledige top 7 mocht zich verheugen op een (grootste onderscheiding met gelukwensen van de jury’.
  • De winnaars lieten 7 schamele puntjes liggen. De laatste in de stand 91.
Sien Eggers en Dirk Van Dijck leidden de avond in en de antwoorden die zij cadeau deden, werden in dank aanvaard. Soms zelfs met Siens eigenzinnige spelling (Van Kwikkenborne).

Traditiegetrouw opent de Spreukenbordronde avond. Hij moet heel wat teams een goed gevoel hebben gegeven, want 26 ploegen bleven foutloos. De gemiddelde score was 95%.

Van die maxima bleef er na ronde twee (Gepuzzel) slechts 1 team over, De Slimste Ploeg Ter Wereld (verder DSPTW). 6 Schellen Hesp liet een eerste puntje liggen. Mèndet? al twee. Gemiddeld scoorden de deelnemers 81%.

Beeld & Klank zorgde met 77% voor wat afscheiding Marco Prostato sloot bovenaan weer aan met een maximum. Hoewel de titel van Watermelon Sugar te horen was, vond één team de variant Watermelon Sugar Pie net iets beter klinken. DSPTW liet zich een eerste punt ontglippen.

In de vierde ronde (De Slimste Mens) bleven opnieuw 6 teams foutloos (6 Schellen Hesp, De Grote Alwetende Mesthoop, Daddy’s Hobby en de uiteindelijke top drie). In deze ronde werd ook de eerste onvoldoende opgetekend. Het was bovendien goed merkbaar dat er heel wat teams nuttige inspiratie uit het reglementenboekje hadden weten te puren, chapeau!

Na de pauze mocht BV-land de stem smeren voor de traditionele: The Voice (81%) die dit jaar gelinkt was aan Suske & Wiskestrips. Hier schenen de Sputterende Spuiters van Marco Prostato de rol met de top twee te moeten lossen door 5 punten prijs te geven. Te Lui Om Te Winnen bleef samen met DSPTW en Mèndet? foutloos.
Eén van de deelnemende teams was ervan overtuigd dat ze de stem van Johan Terryn hadden gehoord. Ze vulden hem voor de zekerheid zeven keer in (helaas voor hen, Johan deed niet mee 😊).

In Van A tot Z konden we het leukste antwoord optekenen. De vijfvoudige Spaanse tourwinnaar heet namelijk Iglesias 😊. Deze ronde bleek in ieder geval de moeilijkste van de avond (75%). Marco’s prostaat bleek wel weer even goed te functioneren, want als enige team bleven zij foutloos. Zowel  DSPTW (3) als Mèndet? (5) moesten punten prijsgeven. Verder noteerden we ook de 2e en 3e onvoldoendes van de avond. Slechts één team wist de naam van VVD-lijsttrekker Yeşilgöz (gelukkig voor hen, was spelling niet van belang) ;).

Afsluiten deden we in de Studio’s van Eleven (79%). Het moet zijn dat de mannen van FC Mulders zich wat meer in hun habitat voelden met vragenstellers Dave Peeters en Frank Boeckx, want zij bleven (net als de uiteindelijke top 2) foutloos. Hier lazen we dat ‘met schaatsen aan over land lopen’ ook wel eens ‘kluten’ wordt genoemd.

De Rode Draad (89%) bleek de enige ronde waarop geen enkel team in de zaal foutloos bleef. Te Lui Om Te Winnen, Mèndet? en Marco Prostato misten elk 1 antwoord. De slechtste score was hier 43/56.

Het slimste team met een lid van de buurtvereniging eindigde uiteindelijk pas 24e. Toch een dikke proficiat aan De Smarties (en laat het cadeau van Restaurant Cocotte smaken).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten